Avocatul lui Claudiu Craciun a declarat, joi, dupa ce clientul sau a iesit de la audieri, ca acesta risca intre doi si sapte ani de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri in forma agravanta si tulburarea linistii publice.

Claudiu Craciun a declarat, la iesirea din sediul Sectiei 10 de Politie din Capitala, ca a avut cu anchetatorii o discutie tehnica si ca intentioneaza sa colaboreze cu acestia.

"A fost o discutie tehnica, colaborez cu organele de ancheta. Din nefericire, acest incident este exagerat, in conditiile in care este de fapt un incident minor si regretabil, pe care eu personal il regret", a spus Claudiu Craciun, dupa ce a fost audiat in calitate invinuit in dosarul in care se fac cercetari privind incidentul din Centrul Istoric, din 17 octombrie, fiind a fost sparta luneta autoturismului in care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Potrivit MEDIAFAX, Craciun a mai spus ca dosarul in care este cercetat penal este "instrumentat la presiuni guvernamentale exprimate public, care se reflecta atat in ce priveste ancheta, cat si in atitudinea provocatoare a fortelor de ordine".

Acesta a mai spus ca ancheta autoritatilor "nu este de natura sa intimideze protestele pasnice", care vor continua.

"Eu consider ca este preferabil sa se opreasca pentru cateva minute masina unui ministru pentru a o impiedica sa intre in niste cetateni, decat sa fim nevoiti peste un an sa ne punem in fata buldozerelor la Rosia Montana", a adaugat Claudiu Craciun.

Avocatul Daniel Ciuglea, care l-a reprezentat pe Claudiu Craciun la audierea acestuia de catre anchetatori, la Sectia 10 de Politie, ca acesta risca intre doi si sapte ani de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri in forma agravanta si tulburarea linistii publice.

In fata sediului Sectiei 10 au venit aproximativ 30 de persoane pentru a-i sustine pe Claudiu Craciun, Alexandru Alexe si pe ceilalti trei invinuiti in dosarul privind agresarea ministrului Daniel Barbu. Acestia au afisat un bannar chiar in fata sectiei, pe care scria "Asociatia Viitorilor Detinuti Politici" si au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana", "Peste tot politie, nicaieri justitie", "Uniti, salvam toata Romania".

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Printre cei care au venit in fata Sectiei 10 au fost si doi protestatari care au sustinut ca ar fi fost batuti de jandarmi in urma unor manifestari similare celor de la Bucuresti care au avut loc la Brasov, acestia avand la ei si certificate medico-legale care ar atesta faptul ca ar fi fost loviti.

Cinci persoane au fost puse sub invinuire in dosarul in care se fac cercetari privind incidentul in care a fost agresat ministrul Culturii, Daniel Barbu, acestea fiind citate pentru a li se aduce la cunostinta acuzatiile si a fi audiate, a anuntat, miercuri, Parchetul Judecatoriei Sectorului 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.