Timp de trei zile dascalii sunt in greva. ei cer alte salarii si depolitizarea invatamantului. plus o alocare mai mare din PIB, de anul viitor, scrie evz.ro.

Actiunea este revendicata de Sindicatul invatamantului Preuniversitar. Oamenii au venit la ore purtand banderole albe pe brat, fiind vorba de o greva japoneza. protestul va dura trei zile, pana pe 30 octombrie.

”Este vorba de o actiune care are loc la nivel national”, a declarat Marian Uta, presedintele timisean al sindicatului.

Lista revendicarilor grevistilor cuprinde sase puncte, alocarea, de anul viitor, a 6% din PIB fiind prima pe lista. Urmeaza modificarea Legii Educatiei si Statutul personalului didactic, astfel incat profesorii cu gradul I si peste 25 de ani vechime sa revina al nprma de 16 ore saptamanal. De asemenea se cere adoptarea unei legi a salarizarii, conform careia salariile debutantilor sa creasca cu 50 de procente ( de la 800 la 1200 de lei) si majorarea salariilor personalului nedidactic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.