Seful DNA, Codruta Kovesi, a declarat luni ca in dosarul de evaziune sunt vizate si persoane cu functii importante, dar despre care nu se pot da informatii decat dupa ce li se aduc la cunostinta invinuirile, precizand ca vor fi duse la audieri 80 de persoane, din care 50 vor fi puse sub invinuire.

Codruta Kovesi a declarat, la iesirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, raspunzand unei intrebari, ca printre persoanele cercetate in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro sunt vizati angajati ai Ministerului de Finante, administratori de firme, avocati, dar si alte persoane.

"Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 de persoane vor fi puse sub invinuire si li se va aduce la cunostinta invinuirea. Prejudiciul estimat in cauza este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus masuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului, o parte din bunuri vor fi identificate astazi, cu ocazia perchezitiilor", a spus procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, potrivit MEDIAFAX.

Un senator ar fi protejat gruparea de evaziune in care sunt implicati si angajati MFP

Intrebata daca in acest dosar este vizat si un senator, Codruta Kovesi a spus ca pentru persoane care detin calitati speciale si care sunt implicate in aceasta cauza nu poate sa faca publica nicio informatie pana in momentul audierii acestora si aducerii la cunostinta a invinuirilor.

"Da, sunt si alte persoane cu functii importante, dar tot dupa ce se termina activitatile procedurale", a mai spus Kovesi.

Citeste si: Perchezitii intr-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 milioane euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.