Autointitulatul rege al romilor din Romania, Daniel Cioaba, a fost ales, sambata, in functia de presedinte al Centrului Crestin al Romilor, cu 51 de voturi "pentru", el promitand sa continue munca tatalui sau, Florin Cioaba, fondatorul organizatiei.

Autointitulatul rege al romilor din Romania, Daniel Cioaba, a fost ales, sambata, in functia de presedinte al Centrului Crestin al Romilor, cu 51 de voturi "pentru".

Contracandidatul sau, Sorin Dulceanu, presedinte al filialei Teleorman a organizatiei, a obtinut 17 voturi, iar sase voturi au fost anulate.

Daniel Cioaba a promis sa continue munca si proiectele tatalui sau, Florin Cioaba, fondatorul organizatiei, dar si sa sprijine etnia prin actiuni care vizeaza, in primul rand, scolarizarea copiilor.

"Va multumesc tuturor pentru participare si pentru increderea acordata. Sper sa pot face fata acestei functii care implica o responsabilitate foarte mare. Va promit ca voi incerca sa continui munca tatalui meu", a declarat Daniel Cioaba, dupa anuntarea rezultatelor votului, scrie MEDIAFAX.

Acesta a afirmat ca, in luna noiembrie, are programata o intrevedere cu primarul orasului Paris, in incercarea de a rezolva problemele cu care se confrunta romii in Franta.

Potrivit lui Daniel Cioaba, Centrul Crestin al Romilor are circa 40.000 de membri cotizanti in intreaga tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.