Educatia sanitara trebuie introdusa in programa scolara obligatorie, iar orele de educatie fizica sa se regasesca in intreg invatamantul din Romania, de la gradinita la universitate, acesta fiind primul pas in programul de preventie, a declarat, vineri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Deja am deschis discutiile cu Ministerul Educatiei Nationale in ceea ce s-ar numi introducerea educatiei sanitare in scoli. Cand spunem introducerea educatiei sanitare in scoli, noi spunem mai mult decat s-au repezit unii politicieni sa spuna: stiti ca si acum putem sa facem. Sigur ca putem sa facem, dar putem sa facem optional. Vrem sa fie o disciplina obligatorie, astfel incat sa ne atingem obiectivul. Cu cat lasam lucrurile mai voluntare, cu atat rezultatele vor fi mai mici sau mai indepartate. Cu cat le reglementam mai bine, cu atat putem sa le urmarim, sa intervenim, sa corectam si sa ne asteptam la rezultate corecte, pozitive", a spus ministrul, cu ocazia Forumului European al Obezitatii.

Eugen Nicolaescu a adaugat ca o alta masura de imbunatatire a starii de sanatate a populatiei o reprezinta cresterea numarului orelor de sport in invatamant.

"Deja este o decizie politica luata in sensul de a se majora numarul de ore de educatie fizica, de la primul an de studiu pana la ultimul an din mediul universitar", a afirmat ministrul Sanatatii.

Citeste si: Cea mai noua gaselnita a lui Nicolaescu: Nu ai grija de sanatatea ta, platesti amenda!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.