Sumele alocate pentru sanatate in anul 2014 vor fi mai mari ca in 2013 si ar putea "sa se duca spre 5 puncte procentuale", a declarat Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, dupa intalnirea avuta cu Eugen Nicolaescu.
"Ce este cert - ca sumele alocate pentru sanatate in 2014 vor fi mai mari ca in 2013. Ne dorim ca aceste sume sa se duca spre 5 puncte procentuale din 2014, dar aceasta va fi o decizie politica la nivelul Guvernului, astfel incat trebuie sa taiem de la anumiti ordonatori principali de credit ca sa putem ajunge de la 4,2 puncte procentuale la 5 puncte procentuale", a afirmat Chitoiu, citat de ecnomica.net.

El a spus ca nivelurile de alocari bugetare pentru sanatate in 2014, 2015 si 2016 ar putea creste cu 0,5 puncte procentuale in fiecare an, astfel incat sa se ajunga in 2016 la 6% ca pondere din PIB.


Potrivit ministrului Finantelor, aceasta decizie va fi luata de Guvern numai dupa 31 octombrie, cand vor exista cifrele exacte ale indicatorilor economici din anii urmatori date de EUROSTAT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.