Decizia privind excluderea din avocatura a fostului premier Adrian Nastase, ca urmare a faptului ca acesta a fost condamnat pentru fapte coruptie in dosarul "Trofeul calitatii", a fost amanata de Consiliul Baroului Bucuresti, luni, pentru 21 octombrie, din lipsa de cvorum.

Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie-Iordachescu, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca luare unei decizii in privinta lui Adrian Nastase, dar si a unora referitoare la Catalin Voicu si Florin Costiniu, tot privind excluderea din Barou din cauza unor condamnari definitive, a fost amanata dupa ce au fost prezenti doar sapte din minimul de zece consilieri ce asigura cvorumul.

Potrivit reprezentantilor Baroului Bucuresti, comisia formata din consilieri ai Baroului a finalizat analizarea motivului retinut de Consiliu atunci cand acesta a decis mentinerea fostului premier in Barou.

Comisia nu a analizat in acest raport motivarea hotararii definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnare a lui Adrian Nastase, ci motivele date de Consiliul Baroului in decizia de mentinere a fostului premier in profesia de avocat.

Consiliul Baroului trebuie sa se pronunte din nou privind excluderea lui Nastase pentru ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a considerat drept nesatisfacatoare motivele ce au stat la baza primei decizii si a cerut revizuirea acesteia.

Adrian Nastase a fost invitat la sedinta din 7 octombrie pentru a-si prezenta punctul de vedere cu privire la calitatea sa de avocat. Fostul premier nu s-a prezentat, intrucat a fost prezent la Curtea suprema, acolo unde s-a judecat un nou termen al recursului din dosarul "Zambaccian".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.