Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca cetatenii au adoptat pana in prezent 570 de caini din adaposturile primariei, iar alti 510 caini au fost dusi in adapostul Dogtown, de la Uzunu, judetul Giurgiu.

"Sunt locuri in adaposturi. Un numar de 510 caini au fost luati si cazati, adoptati de catre Dogtown, la Uzunu, iar persoanele fizice au adoptat pana acum aproximativ 570 de animale", a declarat Sorin Oprescu, citat de MEDIAFAX.

Totodata, potrivit primarului Capitalei, municipalitatea vrea extinderea locurilor de adapostire a cainilor fara stapan din Bucuresti prin realizarea unui nou adapost cu o capacitate initiala de 1.500 - 2.000 de locuri.

"A fost inchiriat si amenajam acum un alt adapost la marginea Capitalei. Cand o sa fie gata o sa-l vizitam. Noi vrem sa facem acolo deocamdata 1.500 - 2000 de locuri. Ne dorim sa ajungem acolo la 3.000 de locuri. Mergem si noi in progres", a explicat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a mai spus ca municipalitatea are in vedere incurajarea adoptiei animalelor prin campanii de informare si constientizare adresate cetatenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.