Angajatii Metrorex nu mai fac greva luni si marti, dupa cum au anuntat vineri dupa-amiaza.

"Conflictul nu a fost stins, a fost doar suspendat, dar ce este important de stiut este ca luni va circula metroul", a declarat Ion Radoi, seful sindicalistilor de la metrou, dupa ce a iesit de la negocierile de la Ministerul Transporturilor.

Vineri dupa-amiaza, sindicalistii au anuntat ca intentioneaza sa se tina de promisiunea facuta in septembrie si sa intre in greva generala luni si marti, intre 4:00 si 16:00.



Marti, 15 octombrie, angajatii RATB se vor alatura si ei protestului. Astfel, sindicalistii de la Metrorex se vor afla in greva luni si marti, dar marti Bucurestiul risca sa fie complet blocat, dat fiind ca transportul public nu va functiona deloc intre 4 si 16.

Vasile Petrariu, liderul sindicatului RATB a declarat, pentru Realitatea TV ca mesajul sindicalistilor RATB este unul de solidaritate, dar si unul de avertisment, pentru ca peste doua luni si acestia isi vor renegocia contractul de munca.

"In acest moment, greva celor de la metrou este sigura daca problemele nu vor fi solutionate pana luni, iar noi ne vom solidariza cu ei marti, daca nu sunt rezolvate revendicarile", a spus Petrariu.

In 26 septembrie, presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Radoi, anunta ca greva generala la metrou si RATB, anuntata initial pentru 30 septembrie, a fost amanata pentru luni, 14 octombrie, pentru a putea continua negocierile cu echipa guvernamentala.

Sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Sambata si duminica vor avea loc negocieri la Ministerul Transporturilor cu sindicalistii, pentru a se evita greva generala
, scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.