Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache, trimise in judecata pentru fapte de coruptie, raman in arest, a decis, Curtea de Apel Bucuresti, care a respins cererile acestora de inlocuire a masurii preventive.

Hotararea instantei, care a fost luata joi, nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Viorica Dinu a declarat joi, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, ca se simte "umilita" de conditiile din inchisoare, intrucat "persoanele cu studii superioare nu trebuie sa stea in acelasi loc cu analfabetii.

In opinia ei, inchisorile din Romania nu sunt pregatite sa incarcereze oameni cu studii superioare.

"Faptul ca sunt inchisa ma umileste si nu imi ofera nicio alta forma de educare. In prezent, in Romania, penitenciarele nu sunt pregatite sa incarcereze persoane cu studii superioare. Acestea sunt amestecate cu analfabeti, cu care nu ai ce sa discuti si care nu te inteleg. Indiferent ce se intampla in viata cu un magistrat, el trebuie sa isi pastreze demnitatea. Eu am mi-am pierdut aceasta demnitate dintr-o greseala sau din prea multa mila fata de oameni", a spus Viorica Dinu, potrivit MEDIAFAX.

Primul termen pentru judecarea in fond a dosarului a fost fixat de instanta pentru 17 octombrie. Viorica Dinu si Antonela Costache au fost trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), impreuna cu alte 21 de persoane, in 5 iulie.

Antonela Anemary Costache, judecator la Tribunalul Bucuresti - Sectia penala, in prezent suspendata din functie, a fost trimisa in judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la infractiunea de trafic de influenta si alte trei infractiuni informatice.

Viorica Dinu, care si-a dat demisia din functia de judecator la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul ei, va fi judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata si trei infractiuni de luare de mita.

Citeste si:
O judecătoare impune sancțiuni împotriva avocaților lui Trump
O judecătoare impune...

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu (care a purtat numele Nutu in perioada 8 martie 2011 - 09 aprilie 2013), avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucuresti, sotia acestuia, Daniela Petre, avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Raducanu, si sotul acesteia, Bogdan Marian Bobocel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.