Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca este posibila majorarea fondului de salarii din sistemul public cu pana la 4% in 2014, urmand sa se decida daca din acesti bani vor fi marite salariile cele mai mici din administratia publica sau va fi acoperit impactul negativ al reducerii CAS.

"Avem o posibilitate de crestere de circa 3-4 la suta a fondului de salarii. Or asta trebuie sa decidem pana la sfarsitul lunii, daca mai marim salariile cele mai mici din administratia publica sau daca incercam sa acoperim impactul negativ al reducerii CAS. Este o chestiune pe care o dezbatem in aceasta perioada in cadrul Ministerului de Finante si cu ceilalti ministri, dupa care o discutam la sfarsitul lunii cu delegatia Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale", a declarat, joi, la Giurgiu, premierul Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a spus ca in prima sedinta din noiembrie va fi adoptat in Guvern proiectul de buget si va fi trimis la Parlament, care va avea cel putin o luna in care sa dezbata bugetul, sa fie aprobat, in asa fel incat in decembrie si institutiile publice sa stie practic pe ce se bazeaza in anul 2014.

Premierul a mai spus ca "nu s-a taiat nicio pensie" si ca exista resurse bugetare pentru indexarea acestora cu un procent care va depasi rata inflatiei pe anul in curs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.