Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti, in dezbaterile din Comisia de munca din Senat, ca Guvernul analizeaza marirea alocatiei pentru copii, luandu-se in calcul ca, prin revizuirea Constitutiei, marirea sa fie diferentiata, in functie de venituri.

"Nu va pot spune daca vom gasi sau nu resursele respective. (..) Este in atentia noastra, este in atentia primului-ministru si, in masura in care o sa gasim o posibilitate... Va spun ca am fi gasit-o foarte usor daca nu am fi restrictionati de acest lucru, si anume ca trebuie sa marim absolut toate alocatiile", a spus Campeanu.

Aceasta a explicat ca nu se pot mari in mod diferentiat alocatiile pentru copii, pentru ca prin Constitutie se prevede ca este un drept universal, iar daca o marire este facuta in functie de venituri, Curtea Constitutionala va spune imediat ca legea nu e constitutionala.

"Cautam in continuare sa gasim acele cai de a ajuta familiile sarace si cu copii multi. (..) Acesti bani nu sunt neaparat folositori cuiva, nu vorbesc de milionari, dar unei persoane care castiga cateva mii de lei si care nu va sta niciodata intr-un leu sau doi pe care noi ii dam in plus la alocatie, in timp ce, pentru o familie foarte saraca, conteaza foarte mult si un leu, doi, daca alocam in plus", a mai spus Mariana Campeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.