Sistemul european de alerta alimentara (RASFF) a introdus pe lista produselor interzise in spatiul comunitar, la sesizarea Italiei, un lot de carnati fabricati in Romania care contin un colorant alimentar nedeclarat – E 129.

Notificarea privind lotul de carnati fabricati in Romania a fost introdusa pe 3 octombrie in Sistemul European Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (RASFF) la pozitia 18, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile europene au blocat astfel comercializarea in spatiul comunitar a unui lot de carnati afumati din carne de porc, fabricati in Romania, care ar contine colorantul E 129 (rosu allura) in proportie de 1,2 mg/kg.

Autoritatile europene au luat aceasta decizie la solicitarea Ministerului italian al Sanatatii, care, conform site-ului de profil Il Fatto Alimentare, a transmis sesizari privind carnatii suspecti fabricati in Romania si privind alte zece produse, doua provenind din state membre UE - peste din Spania care ar contine mercur peste limita si suc de mere din Suedia cu continut mare de sulfiti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.