Alte doua seisme au zguduit vineri noapte satul Izvoarele, dupa ce alte 4 cutremure au avut loc vineri dupa amiaza, cel mai mare, cu magnitudinea de 3,8.

Localitatea Izvoarele s-a cutremurat din nou vineri seara. Primul seism, cu magnitudinea 3.4 pe scara Richter, a avut loc la ora locala 21:08 la o adancime de 9 km. Cel de-al doilea seism, cu magnitudinea de 2.6 pe scara Richter, s-a produs la ora locala 21:10, la o adancime de 6 kilometri, avand intensitatea in zona epicentrala 2.6 pe scara Mercalli.

In ultimele doua saptamani au avut loc aproximativ 100 de cutremure. Specialistii nu se pot pune de acord care ar putea fi cauza, insa au stabilit ca nu este vorba despre inundatii.

"Eu personal nu cred ca sunt provocate de exploatarile petroliere din zona sau de inundatii. Oamenii ar trebui sa nu se mai agite si sa aiba rabdare sa se potoleasca seismele", a declarat un expert geolog la Romania TV.

Ponta, despre seismele din Galati: Specialistii nu s-au mai confruntat cu asa ceva


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.