Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Romano-Catolica si Biserica Greco-Catolica s-au declarat impotriva proiectului Rosia Montana, potrivit reprezentantilor acestora audiati, vineri, la Comisia privind Rosia Montana.

"Pornind de la temeiul biblic potrivit caruia pamantul este creatia lui Dumnezeu, daruita omului spre conservare si cultivare si de la faptul ca tipul de exploatare a minereului propus astazi va afecta atat ecologic, cat si uman zona Rosia Montana, BOR reafirma ingrijorarea fata de efectele nocive ireversibile asupra mediului si patrimoniului cultural pe care le-ar putea avea metoda de exploatare cu cianuri a bazinului auro-argintifer de la Rosia Montana", a aratat Gabriel Corduneanu, reprezentantul BOR.

Acesta a subliniat ca BOR nu respinge mineritul, ci doar metodele cu efecte nocive asupra mediului natural, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantul Bisericii Greco-Catolice din Romania Andrei Marcus, care a prezentat si punctul de vedere al Bisericii Romano-Catolice, a afirmat ca Biserica catolica de ambele rituri este impotriva proiectului Rosia Montana si propune Guvernului retragerea proiectului.

"Pana nu vom avea garantii, propunem Guvernului retragerea proiectului privind Rosia Montana si facem apel la clasa politica din Romania sa guverneze responsabil cautand binele comun al tuturor cetatenilor tarii si nu interesele proprii", a spus Marcus.

El a aratat ca atat timp cat nu exista garantii certe si sigure privind protectia mediului, sanatatea cetatenilor si o imbunatatire a calitatii vietii in Romania, Biserica Romano-Catolica si Biserica Greco-Catolica din Romania nu pot fi de acord cu proiectul Rosia Montana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.