Seismele din zona Galati, un fenomen natural, sunt monitorizate cu toti specialistii aflati la dispozitie, iar Prefectura si Inspectoratul Situatiilor de Urgenta sunt pregatite "pentru orice fel de situatie", a declarat premierul Ponta, adugand insa ca specalistii nu s-au mai confruntat cu asa ceva.

El a aratat ca a primit, joi dimineata, o informare din partea specalistilor aflati in zona, dar ca mai mult de atat nu au putut nici acestia sa ii spuna.

"Ceea ce se poate face este monitorizarea permanenta, elaborarea unor scenarii tehnice privind cauza - este vorba de ultimele inundatii, cresterea nivelului panzei freatice - si sunte pregatiti daca se intampla ceva. Este ceva cu totul si cu totul nou, nu exista un precedent in Romania", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca, deocamdata, nu se pune cazul unei evacuari.

Solicitat de jurnalisti sa comenteze faptul ca oamenii se plang ca nu sunt bagati in seamna de autoritati, Ponta a raspuns: "Exagerati, ca de obicei".

Luni, directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Constantin Ionescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu este prima data cand se inregistreaza multe cutremure intr-un interval scurt in zona Galati si ca acolo au fost instalate, pentru doua saptamani, trei statii seismice.

Constantin Ionescu a apreciat ca seismele din ultima saptamana de la Galati se incadreaza in activitatea tectonica normala si nu pot fi, deocamdata, corelate cu alte activitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.