Premierul Victor Ponta a indicat miercuri cele trei modificari pe care le vrea introduse in noul cod rutier, a carui adoptare s-a amanat.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne sa introduca in Codul rutier si alte modificari decat cele legate de amenzi, precum asigurari ca autorul unui accident grav nu va ramane in posesia permisului pana la o decizie definitiva a instantei, spunand ca altfel nu va accepta proiectul, scrie MEDIAFAX.

Premierul i-a mai cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, sa detalieze modul in care autoritatile locale vor comunica cu reprezentantii politiei pentru incasarea sumelor provenite din amenzi, afirma surse guvernamentale.

Ulterior, Ponta a explicat intr-o interventie la Romania TV ca urmareste sa se introduca trei modificari in Codul Rutier.

"In primul rand, cei care comit fapte grave si au dosar penal, vreau sa gasim solutia legala ca sa nu mai stea pana vine hotararea din instanta. Eu vreau ca de astazi sa nu mai conduci. Cel care are 100 de amenzi si nu plateste niciuna. Vrem sa gasim daca in 30 de zile nu ti-ai platit amenda, sa ramai fara permis. Si al treilea lucru, daca a baut, nu mai stai 2,3 ani pana ajungi in instanta si conduci in continuare. Daca castigi, platesti o despagubire“, a opinat Ponta citat de adevarul.ro.

Premierul a mai spus ca sunt multi soferi care nu se supun legii si nu platesc amenzile.

"Avem sanctiuni, dar nu le platim. Le platesc oamenii cinstiti, iar smecherii, nu. In Parlament, nu se concretizeaza. Eu cred ca este mai important dreptul la viata. Putem sa diminuam drastic acest fenomen. Ati vazut ce accidente cumplite avem pe Bucuresti-Constanta din cauza vitezei", a mai adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.