Raurile din Constanta si Tulcea se afla de luni, ora 23.00, sub cod portocaliu de inundatii, in timp ce in judetele Caras-Severin, Hunedoara, Gorj si Mehedinti este mentinuta atentionarea cod galben, aceasta urmand sa vizeze, de luni, ora 20.00, alte noua judete, potrivit INHGA.

Institutul National de Hidrogologie (INHGA), care a actualizat atentionarea emisa duminica, arata ca de luni, ora 23.00, se institutie cod portocaliu pe raurile din spatiul hidrografic Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

De asemenea, incepand cu ora 20.00 a zilei de luni, sunt vizate de cod galben Desnatui, afluentii de stanga ai Jiului si cursul mijlociu al Jiului (judetele Gorj si Dolj), afluentii Oltului inferior (judetele Valcea si Olt), Vedea si afluentii sai (judetele Olt, Arges si Teleorman), afluentii Argesului inferior (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), afluentii Ialomitei (judetul Prahova) si Calmatui (judetul Braila).

Potrivit INHGA, codul galben se mentine pe cursul superior al Timisului si afluenti ai sai din bazinul superior, cursul superior al Barzavei si afluenti ai sai din bazinul superior, raurile din bazinele hidrografice Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin), Jiul superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.