Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost luni la DIICOT, procurorii aducandu-i la cunostinta ca au pus sechestru pe bunurile acestuia, in dosarul in care este acuzat de complot si subminarea economiei nationale.

Procurorii l-au chemat luni pe Adriean Videanu la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pentru a-i aduce la cunostinta ca i-au pus sub sechestru bunurile din declaratia de avere, aspect confirmat si de fostul ministru al Economiei, care a spus ca nu are conturi sau afaceri in strainatate.

DIICOT a anuntat ca a fost instituit sechestru asigurator pe cinci imobile ale lui Adriean Videanu din Bucuresti, Ilfov si Constanta, pana la concurenta sumei de 277 de milioane de lei, pe 66.906 actiuni de la trei firme si pe sumele din conturile deschise la doua unitati bancare.

"Prin Ordonantele din datele de 24 si 26 septembrie 2013 s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 277.000.000 lei, asupra urmatoarelor bunuri imobile apartinand invinuitului Videanu Adriean: un imobil situat in localitatea Snagov, judet Ilfov, trei apartamente situate in municipiul Bucuresti, un apartament situat in localitatea Mamaia, judet Constanta", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

In dosarul in care Adriean Videanu este cercetat pentru complot si subminarea economiei nationale procurorii au mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor detinute in conturile deschise pe numele acestuia la doua unitati bancare, precum si a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de catre doua societati.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui numar de 66.906 actiuni detinute de Videanu la trei societati comerciale.

Potrivit MEDIAFAX, Videanu a declarat, la iesirea de la DIICOT, ca este interesat sa ofere toate informatiile necesare anchetei si sa-i lamureasca pe procurori ca nu se face vinovat de acuzatiile aduse. El a precizat ca urmeaza sa vada daca ancheta in acest caz ii afecteaza in vreun fel imaginea.

Intrebat ce bunuri i-au fost puse sub sechestru, Videanu a spus ca este vorba despre conturile si imobilele ce se regasesc in declaratia sa de avere.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Videanu a precizat ca nu are alte conturi si bunuri in afara celor care apar in declaratia de avere si ca nu detine conturi sau afaceri in strainatate.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, in 2 septembrie, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Presedintele Traian Basescu a transmis, in 8 septembrie, ministrului Justitiei cererea de urmarie penala pentru Adriean Videanu.

DIICOT a anuntat ca in 9 septembrie a fost inceputa urmarirea penala in cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Senatorii din Comisia juridica au inceput, in 18 septembrie, studierea materialului probatoriu trimis de Parchet in cazul lui Varujan Vosganian, acesta fiind chemat la Comisie in 1 octombrie.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Dosarul in care DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Videanu si Vosganian este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.