Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, intr-o emisiune ProTV, ca in cazul tortionarilor acestora trebuie sa le fie luata pensia si sa apara in fata justitiei pentru a fi judecati.

Basescu a fost intrebat cum vede situatia tortionarilor in cazul carora s-au demarat demersuri pentru cercetarea si condamnarea acestora.

"Dincolo de regim, umilinta a fost treaba lor, a sefilor de tribunale si chinul pana la moarte a celui care avea dosar politic. Trebuie sa apara in fata legii, trebuie sa ramana fara pensie. Trebuie sa ramana fara pensie", a sustinut Basescu.

"Daca justitia poate incadra in orice articol de cod penal sau de drept international activitatea de omori pe cei care aveau alte optiuni politice decat Partidul Comunist, ea trebuie folosita", a completat seful statului, scrie MEDIAFAX.

Totodata, Basescu a admis faptul ca in cartile de istorie aflate in programa scolara trebuie sa fie cuprinse momentele care privesc actiunile de politie politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.