Gheorghe Mencinocopschi va ataca decizia de joi a Tribunalului Bucuresti prin care a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

"Nu ma simt vinovat cu nimic. Ma asteptam la o astfel de decizie, dupa reactia pe care au avut-o procurorii de-a lungul procesului. In cele scrise (de catre anchetatori - n.r.) sunt erori grosolane. Procedura de privatizare a fost aceeasi pentru sute de societati si institute si a fost facuta, in baza unei hotarari de guvern, de catre Agentia Domeniilor Statului. Apoi, nu se vand terenuri si cladiri, ci se vand actiuni, iar pretul actiunilor a fost calculat conform legislatiei. Nu eu am stabilit acele tarife", a spus Mencinicopschi, citat de MEDIAFAX.

Fostul director al Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) a mai spus ca titul de proprietate si valoarea terenului sunt inscrise in actele Agentiei Domeniilor Statului. In plus, sustine Mencinicopschi, suprafata despre care "se vorbeste eronat ca ar fi de 32 de hectare este, in fapt, de 3,2 hectare".

"Nu am pus eu nimic din capul meu. Toate documentele de privatizare sunt la ADS. Privatizarile s-au facut clar dupa aceleasi standarde, dupa acelesi proceduri, si nu diferit de la o institutie la alta", a mai spus Mencinicopschi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.