Fosta judecatoare Viorica Dinu nu poate justifica peste 46.000 de euro, Agentia Nationala de Integritate cerand comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucuresti sa verifice averea acesteia din perioada in care a fost magistrat la Tribunalul Bucuresti.

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca exista o diferenta de 179.323,50 lei (aproximativ 46.275 de euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de Viorica Dinu in perioada exercitarii functiei de judecator la Tribunalul Bucuresti.

"In perioada 2008 - 2009, Dinu Viorica a realizat, impreuna cu sotul sau, venituri salariale in cuantum de 482.708,89 lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 662.032,39 lei, rezultand o diferenta nejustificata de 179.323,50 lei (aproximativ 46.275 euro)", arata joi ANI, intr-un comunicat de presa, transmite MEDIAFAX.

Viorica Dinu a fost judecator in perioada 1 octombrie1997 - 14 martie 2013.

Agentia Nationala de Integritate a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti sa verifice veniturile realizate de Viorica Dinu, impreuna cu sotul sau, in perioada in care aceasta a fost judecator la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit ANI, Viorica Dinu a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate si drepturile de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii, aceasta depunand la dosarul de evaluare un punct de vedere.

In 5 iulie, procurorii DNA au trimis-o in judecata pe Viorica Dinu, alaturi de judecatoarea Antonela Costache si alte 21 de persoane.

Viorica Dinu, care si-a dat demisia din functia de judecator la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul ei, este judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata si trei infractiuni de luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.