Cateva zeci de persoane care se opun eutanasierii cainilor maidanezi protesteaza, miercuri, in fata sediului Curtii Constitutionale, de la Palatul Parlamentului, manifestatia avand loc in timp ce judecatorii constitutionali iau in discutie Legea privind cainii fara stapan.

[UPDATE] Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca legea privind cainii fara stapan este constitutionala, aproximativ 150 de persoane au blocat Calea 13 Septembrie in semn de protest.

Citeste si: CCR permite eutanasierea maidanezilor: Legea privind cainii fara stapan este CONSTITUTIONALA


Manifestantii care s-au strans la intrarea dinspre Calea 13 Septembrie in Palatul Parlamentului, unde este si sediul Curtii Constitutionale, cer judecatorilor sa declare neconstitutionala Legea privind cainii fara stapan.

Potrivit MEDIAFAX, acestia scandeaza "Dreptul la viata" si au pancarte pe care scrie "Stop crimei", "Stop eutanasiei", "Abandonarea puilor este sursa cainilor de pe strazi. Nu mai arunca puii pe strada!" si "Sterilizarea cainilor este singura masura eficienta pe termen lung".

Presedintele Asociatiei "Cutu, cutu", Marcela Pisla, a spus ca oamenii trebuie sa accepte ideea ca sterilizarea este unica forma care duce la disparitia cainilor de pe strada.

"Sterilizarii nu i s-a acordat niciodata sansa de a fi aplicata. Nu am avut niciodata sterilizare prevazuta in vreo lege. Eutanasiei insa i s-a acordat sansa de a fi aplicata intre 2001 si 2008, conform OUG 155/2001, si s-a vazut ca nu rezolva, strada este plina de caini", a aratat Marcela Pisla, intr-un comunicat de presa.

Ea a precizat ca protestul de miercuri este organizat pentru sustinerea sesizarii de neconstitutionalitate a legii si impotriva eutanasiei, fiind autorizat pana la ora 15.00.

Protestul are loc in timp ce Curtea Constitutionala ia in discutie sesizarea de neconstitutionalitate in cazul Legii privind cainii fara stapan.

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

Citeste si: CCR discuta miercuri sesizarea in cazul legii privind cainii fara stapan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.