Zeci de perchezitii au loc, miercuri dimineata, in judetele Caras-Severin, Mehedinti si Gorj, la persoane si la sediile unor firme suspectate de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la 1,6 milioane de euro.

La perchezitii, care au loc la 25 de adrese din cele trei judete, participa ofiteri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si trupe speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timisoara, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, 20 de perchezitii au loc in judetul Caras-Severin, patru in Mehedinti si una in Gorj, iar procurorii au emis 20 de mandate de aducere la audieri, persoanele vizate fiind suspectate de evaziune fiscala cu facturi false, prejudiciul adus statului fiind de 1.600.000 de euro, spun sursele citate.

Aceleasi surse afirma ca in octombrie 2012, in urma unei sesizari a SRI, procurorii DIICOT Timisoara au inceput monitorizarea mai multor oameni de afaceri din judetele Caras-Severin, Mehedinti si Gorj, care emiteau facturi false catre "firme fantoma" ce figurau pe numele unor oameni ai strazii sau care apoi erau inchise. In baza acelor facturi, patronii isi deduceau TVA, iar cei ale caror firme aveau profit isi diminuau baza impozabila, prejudiciind astfel bugetul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.