Un fost director al Departamentului Achizitii Publice din RATB a fost retinut de procurorii DNA, dupa ce ar fi pretins si primit bani pentru a interveni in favoarea a doua firme ce urmareau sa obtina un contract privind valorificarea si dezmembrarea vehiculelor din parcul propriu al regiei.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bucuresti efectueaza acte de urmarire penala fata inculpatii: Radu - Viorel Jianu, la data faptelor, director al Departamentului Achizitii Publice din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, Gani Mehmet Kiyak, reprezentant de drept al SC Plast Line SRL, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata, si Marian Brebeanu, reprezentant de drept al SC Bursa Metal SRL, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata.

Potrivit MEDIAFAX, din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori a rezultat ca, in perioada septembrie 2011 - mai 2012, in calitate de director al Departamentului Achizitii Publice din RATB, Jianu a pretins in mod direct si indirect, de la ceilalti doi inculpati, suma de 60.000 de dolari (30 de dolari/tona deseuri de metal la o cantitate totala de 2.000 de tone), pentru a interveni pe langa membrii comisiei de vanzare prin negociere directa din RATB, astfel incat firmele Bursa Metal si Plast Line sa obtina un contract privind valorificarea si dezmembrarea vehiculelor din parcul propriu al regiei, in speta a unui numar de 256 mijloace de transport casate ce urmau a fi dezmembrate si valorificate ca deseuri, iar ulterior, contractul sa fie prelungit printr-un act aditional.

Astfel, Jianu a primit de la reprezentantii celor doua firme, direct sau indirect, suma totala de 153.000 de lei (in trei transe 80.000 de lei, 33.000 de lei, 40.000 de lei), precum si de la un intermediar (persoana denuntatoare), suma de 20.000 lei.

Inculpatilor Kiyak Mehmet Gani, Brebeanu Marian si Jianu Radu - Viorel li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar vineri si sambata, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.