Aproape jumatate dintre barbatii romani considera ca cele mai importante trei caracteristici ale unei femei sunt inteligenta, frumusetea fizica si personalitatea, arata un studiu privind preferintele barbatilor din Romania, realizat de Cult Market Research.

”Acest studiu incearca sa raspunda la o intrebare controversata: ce-si doresc barbatii de la o femeie. Am facut o cercetare cantitativa, clasica, dar si una calitativa, folosindu-ne de un eye tracker, care urmareste privirea spontana la anumiti stimuli vizuali”, a declarat Alexandru Zodieru, General Manager al Cult Market Research, citat de romanialibera.ro.

Din studiul cantitativ a reiesit ca barbatii romani prefera o femeie inteligenta, atragatoare si pregatita pentru orice situatie, in timp ce, studiul calitativ a relevat ca femeia care a atras privirile barbatilor este gospodina, sensibila si amuzanta.

Diferenta dintre declaratia rationala si emotional - spontana la barbati nu este la fel de mare ca la femei, rezultand astfel ca femeile rationalizeaza mai mult propriile atitudini fata de barbati, atunci cand vorbesc despre preferintele lor.

Cercetatorii au constatat ca barbatii intre 18 si 26 de ani apreciaza cel mai mult aspectul fizic la o femeie si mai putin situatia financiara a acesteia, in timp ce barbatii de peste 26 de ani prefera o femeie inteligenta si mai putin una independenta din punct de vedere financiar.

Studiul a fost realizat in perioada 26 august - 5 septembrie si este reprezentativ la nivel national pentru esantionul ales.

Si cum ramane cu femeile si cu fetele din Romania? Un studiu al aceleiasi companii din urma cu cateva luni arata ca romancele tinere prefera barbatii siguri pe sine, inteligenti si hotarati.

Peste jumatate dintre participante au spus ca siguranta in sine este cea mai importanta caracteristica a "barbatului ideal", pentru femei contand mai putin resursele financiare sau gusturile barbatului respectiv.

Sondajul a constat in aplicarea unor chestionare, pe un esantion de 485 de femei, cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani. Astfel, 60% dintre respondente prefera masculii siguri pe ei, 57% pe cei inteligenti, 54% au spus ca prefera barbatii hotarati, iar pentru caracterul puternic au optat 49% dintre femeile chestionate.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.