Adolescentii romani petrec, in medie, sapte ore pe zi uitandu-se la televizor, ascultand radio, navigand pe internet sau dedicandu-se jocurilor video, rezulta dintr-un studiu prezentat marti de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) si UNICEF.

Primul studiu "Situatia adolescentilor din Romania" mai arata ca acestia sunt preocupati de social media si isi incep viata sexuala in jurul varstei de 15 ani.

Potrivit studiului, instrumentele social media sunt utilizate mai mult de baieti (93% vs. 88%), de adolescentii din mediul urban (91% vs. 77%) si de cei in varsta de minimum 14 ani, relateaz MEDIAFAX.

"Adolescentii petrec, in medie, sapte ore zilnic atat uitandu-se la televizor, cat si ascultand radio, navigand pe internet si dedicandu-se jocurilor video", se arata in studiu.

Astfel, 96% din adolescenti se uita zilnic la televizor si 88% din adolescenti utilizeaza internetul, media fiind de 3,37 ore pe zi.

Pe de alta parte, conform aceleiasi cercetari, 15% dintre adolescenti au declarat ca si-au inceput viata sexuala (23% dintre baieti si 11% dintre fete, 20% in urban vs. 14% in rural). In medie, adolescentii si-au inceput viata sexuala la varsta de 15 ani si jumatate.

Acestia au mai constatat ca, in general, adolescentii detin un nivel satisfacator de cunostinte in legatura cu HIV, dar proportiile destul de ridicate de "nu stiu/nu raspund", cuprinse intre 24% si 39%, ridica unele semne de intrebare.

Potrivit Institutului National de Statistica, in Romania sunt 2.012.709 de adolescenti de 10-18 ani, reprezentand 9,43% din populatia totala a tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.