Administratia Nationala de Meteorologie anunta vreme rece si ploi pana la sfarsitul lunii. Pana dupa 22 septembrie sunt conditii de ploaie in toata tara.

Banat

Temperaturile vor marca o scadere pana la valori de 18...20 de grade, in jurul datei de 18 septembrie, cand vremea va deveni rece. Pana in data de 27 septembrie, mediile temperaturilor maxime vor avea variatii usoare intre 19 si 21 de grade, urmand ca pana la sfarsitul lunii, acestea sa scada cu aproximativ 2 grade.

Minimele termice, dupa o crestere in data de 17 septembrie pana la medii de 12...13 grade, vor marca o scadere de 4...5 grade in data de 18 septembrie, restul intervalului fiind caracterizat de valori medii cuprinse intre 8 si 10 grade.

Se vor semnala ploi, local insemnate cantitativ, in intervalul 17-20 septembrie, apoi sansele de aparitie a ploilor vor fi reduse.

Crisana

Vremea se va raci de la valori medii diurne de 24 de grade, pana la 17...18 grade in zilele de 18 si 19 septembrie, cand va fi rece pentru aceasta data.

In intervalul 20 -27 septembrie temperaturile maxime vor creste usor pana la medii de 20...21 de grade, pentru ca in ultimele zile ale lunii acestea sa scada din nou cu 2....3 grade. Minimele termice vor scadea in data de 18 septembrie, pana la 8...9 grade, dupa care vor creste usor si se vor apropia de o medie in jur de 10 grade pana la sfarsitul intervalului.

Va ploua pe arii extinse si important cantitativ in intervalul 17-19. In rest vor fi ploi de scurta durata, in general slabe.

Transilvania

Temperaturile vor scadea si vor ajunge la medii de 16...18 grade in perioada 18-20 septembrie, cand vremea va fi rece. Apoi, pana la sfarsitul lunii, valorile diurne vor fi cuprinse in medie intre 17 si 19 grade. Mediile temperaturilor nocturne se vor situa, in prima jumatate a acestei saptamani, in jur de 9 grade, apoi vor scadea pana la 6...7 grade in 19 septembrie, urmand ca pana la sfarsitul intervalului, sa nu mai prezinte variatii semnificative.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Va ploua pe arii extinse in intervalul 17-19 septembrie cand cantitatile de apa pot fi mai insemnate, dar si in zilele de 22 si 29 septembrie. In rest doar pe spatii restranse vor fi ploi slabe de scurta durata.

Maramures

Temperaturile incep sa scada din data de 18 septembrie acestea vor scadea pana in jurul valorii de 16 grade, caracterizand o vreme rece. In urmatoarele zile valorile diurne vor creste si vor ajunge la medii de 18...19 grade in 27 septembrie. O usoara racire a vremii se va resimti din nou in ultimele zile ale intervalului, cand temperaturile medii se vor apropia de 17 grade.

Temperaturile minime se vor situa in medie intre 7 si 9 grade, exceptand primele zile ale intervalului, cand acestea vor fi cu 2..3 grade mai ridicate.

Va ploua pe arii extinse in intervalul 17-19 septembrie, cand cantitatile de apa vor fi insemnate, dar si in zilele de 22 si 29 septembrie. In rest doar pe spatii restranse vor fi ploi slabe de scurta durata.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

Moldova

In data de 18 septembrie vremea se va raci, iar valorile maxime diurne nu vor mai trece, in medie, de 19 grade. In intervalul 19-29 septembrie acestea vor fi cuprinse intre 17 si 20 de grade. Temperaturile minime, in crestere in primele 3 zile pana la valori medii de 13 grade, vor marca o scadere la mijlocul primei saptamani, cand vor fi de cel mult 9...10 grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, regimul termic nu va suferi variatii semnificative.

Va ploua in intervalul 17- 20 septembrie, cand local se vor acumula cantitati importante, iar in celelelalte zile vor fi ploi in general slabe.

Dobrogea

Valorile maxime diurne vor scadea usor si treptat. Mediile minimelor termice vor avea variatii intre 12 si 17 grade pana in data de 21 septembrie, apoi acestea vor fi relativ constante in jur de 12 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in jurul datei de 17 septembrie.

Citeste si:
Fiica Oanei Roman începe școala. Ce decizie a luat vedeta: „Din 11...
Fiica Oanei Roman începe...

Muntenia

Temperaturile vor marca o scadere pana la valori de 21 de grade, in jurul datei de 18 septembrie, cand vremea va deveni racoroasa. Pana in data de 27 septembrie, mediile temperaturilor maxime vor avea variatii usoare intre 21 si 23 de grade, urmand ca pana la sfarsitul lunii, acestea sa scada cu aproximativ 2 grade.

Valorile nocturne vor creste pana in data de 18 septembrie la medii de 13...14 grade. In urmatoarele 3 zile acestea vor avea variatii intre 9 si 12 grade, pentru ca in restul intervalului variatiile sa fie nesemnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 17 septembrie si spre sfarsitul intervalului.

Oltenia

Vremea va incepe sa se raceasca, pana spre 20...22 de grade, in perioada 18-20 septembrie, cand vremea va deveni racoroasa. Pana in data de 27 septembrie, mediile maximelor termice vor avea usoare variatii, urmand ca ultimele zile din luna sa aduca cu aproximativ 2 grade mai putin.

Valorile nocturne vor creste spre medii de 12 grade, dar vor avea oscilatii intre 9 si 11 grade, pentru ca in restul intervalului variatiile sa fie nesemnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 17 septembrie si spre sfarsitul intervalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.