Opinia publica belgiana pare a fi indignata de legea din Romania care permite eutanasierea maidanezilor, iar sambata viitoare este programat un miting de protest la Bruxelles.

"Parlamentul Romaniei a adoptat o lege care permite omorarea cainilor maidanezi. Este vorba de o lege care starneste nemultumirea multor romani. Miscarea de indignare a cuprins si Belgia. O manifestatie este programata saptamana viitoare la Bruxelles", scrie site-ul belgian.

"Este o adevarata rusine, o mizerie aruncata pe fata democratiei. Belgienii au dreptul sa stie ce se intampla intr-un stat membru UE", scrie o cititoare pe forumul RTL.be, care precizeaza ca numeroase persoane s-au adresat in ultimele zile publicatiei pentru a exprima nemultumire fata de situatia din Romania.

Conform site-ului citat, pe Facebook a fost creata o pagina speciala intitulata "Il faut sauver les chiens en Roumanie. Stop au massacre!" ("Trebuie salvati cainii din Romania. Opriti masacrul!"), "toti prietenii animalelor si cei care vor sa sustina cauza" fiind invitati sa participe la o manifestatie programata sambata, 21 septembrie, la ora locala 15.00, in Piata Luxembourg din Bruxelles, scrie MEDIAFAX.

Miercuri dimineata, Fundatia Brigitte Bardot anunta ca studiaza recursurile posibile la nivel national si european pentru a impiedica "uciderea" cainilor maidanezi din Romania, dupa ce Parlamentul a aprobat legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan. Intr-o reactie de nemultumire extrema, actrita franceza Brigitte Bardot a denuntat "politica dictatoriala a presedintelui Traian Basescu", catalogandu-l drept "un tiran care nu se gandeste decat sa ucida".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.