Cei 22 de mineri care protesteaza in galeria Catalina-Monulesti de la Rosia Montana au petrecut a doua noapte in subteran si spun ca nu vor iesi la suprafata pana nu vor avea garantii ca "proiectul minier va fi dezbatut in Parlament si nu respins pe criterii politice, la presiunea strazii".

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" de la Rosia Montana, Cristian Albu, a spus ca este ingrijorat de starea de sanatate a minerilor, deoarece toti au tensiunea scazuta, iar conditiile din subteran sunt foarte dificile, cu temperaturi scazute si multa umezeala.

"Ma ingrijoreaza starea lor de sanatate. Astazi (vineri - n.r.) voi intra cu o echipa medicala pentru a le evalua starea de sanatate. Sunt ingrijorat din cauza temperaturilor scazute si umezelii din subteran, care le-ar putea afecta starea de sanatate", a explicat Albu.

El a afirmat ca minerii nu vor sa iasa din subteran pana cand nu va veni un factor de decizie de la Bucuresti sau reprezentantii grupurilor parlamentare, cu care sa discute despre situatia de la Rosia Montana.
Albu a spus ca, in paralel, vor continua si protestele de la suprafata, in semn de solidaritate cu cei blocati in subteran, scrie MEDIAFAX.

Proiectul Rosia Montana NU se mai respinge. Antonescu: "Revenim la Comisia speciala"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.