O noua avertizare de ploi va fi emisa pentru noaptea de vineri spre sambata, cand precipitatiile vor fi mai consistente in sud-estul tarii, respectiv in sudul Moldovei, Doborogea, Baragan si Oltenia.

Directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a anuntat, la comandamentul pentru situatii de urgenta condus de vicepremierul Liviu Dragnea, ca joi dupa-amiaza vor fi noi sisteme noroase, iar pe arii restranse se pot inregistra cantitati mai importante de precipitatii.

Ca urmare a faptului ca in noaptea de joi spre vineri aria precipitatilor se va extinde, ANM a emis o atentionare de cod galben pentru toate judetele din Moldova. In judetele atentionate cu cod galben, pana vineri dimineata se vor inregistrat precipitatii care pot depasi 25 de litri pe metru patrat si izolat 50-60 de litri pe metru patrat. Cele mai mari cantitati sunt de asteptat in nodrul Moldovei, in zonele de deal si munte, precum si, posibil, in judetele Galati si Vaslui, spre Prut, scrie MEDIAFAX.

In noaptea de joi spre vineri, si in Transilvania, Oltenia si Muntenia se vor putea inregistra, izolat, precipitatii de 30-35 de litri pe metru patrat. ANM a emis, joi la pranz, o avertizare cod galben de ploi pentru judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati si Vrancea.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), incepand de joi, ora 21.00 si pana vineri, ora 09.00, vor fi ploi pe arii extinse in estul, sudul si centrul tarii.

"Ploile vor avea si caracter torential, iar in Moldova cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si pe arii restranse 50...60 l/mp", se arata in avertizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.