Instanta Tribunalului Bucuresti a amanat, joi, pentru 26 septembrie sentinta in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu si alte 12 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie.

Instanta Tribunalului Bucuresti a finalizat in 29 august dezbaterile in dosarul privind privatizarea ICA si a anuntat ca sentinta va fi pronuntata in 12 septembrie. Joi, instanta a anuntat ca amana cu doua saptamani pronuntarea, sentinta in acest caz urmand sa fie data in 26 septembrie.

La ultimul termen de judecata, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent la sedinta a aratat ca toate probele din dosar dovedesc acuzatiile aduse inculpatilor, scrie MEDIAFAX.

Procurorul a cerut instantei condamnarea lui Dan Voiculescu la o pedeapsa cu executare pentru spalare de bani, confiscarea sumelor de bani ce sunt prevazute in rechizitoriu in cazul acestuia, precum si restrangerea unor drepturi civile.

Acesta a mai solicitat instantei sa se constate ca a intervenit prescriptia speciala in cazul lui Dan Voiculescu privind fapta legata de traficarea influentei.

In cazul celorlalti inculpati din dosar, procurorul a cerut instantei sa se constate ca pentru unii dintre acestia a intervenit prescriptia in cazul unor fapte de fals si uz de fals.

Procurorul a cerut ca acestia sa fie condamnati la pedepse cu executare pentru instigare la fals intelectual, respectiv complicitate la subevaluarea unor active de stat in procesul de privatizare.

Dan Voiculescu a aratat, in ultimul cuvant, ca in opinia sa exista doua nereguli in ceea ce priveste ancheta si acuzatiile din acest dosar. O prima neregula semnalata de acesta a fost aceea ca, pe parcursul urmaririi penale, el nu ar fi fost chemat niciodata in fata anchetatorilor pentru a da declaratie, in contextul in care toate celelalte persoane ar fi fost intrebate in legatura cu persoana sa de catre anchetatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.