Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca un grup format din 21 de cetateni romani, insotiti de 2 cetateni sirieni, membri de familie, a fost repatriat miercuri din Siria, la cerere, prin Liban, prin punctul de frontiera terestra Jdeideh – Masnaa.

Ambasada Romaniei la Damasc a asigurat transportul pe cale rutiera de la Jdeideh la Aeroportul Hariri din Beirut. Ambasada Romaniei din Liban a oferit cetatenilor romani sprijin consular si logistic, precum si hrana, apa si medicamente si a intreprins demersuri pe langa autoritatile libaneze pentru desfasurarea in bune conditii a formalitatilor tehnice, se arata in comunicatul MAE.

Cetatenii romani insotiti de membri de familie au sosit in Bucuresti in cursul diminetii.

De la inceputul conflictelor din Siria, Ambasada Romaniei din Siria a repatriat prin proceduri proprii 370 de cetateni romani, precizeaza sursa citata, scrie MEDIAFAX.

Totodata, misiunea diplomatica, impreuna cu Organizatia Internationala pentru Migratie, a sprijinit, prin zborurile de linie disponibile pana in acest moment, evacuarea ori repatrierea unui numar de 127 cetateni romani, membri de familie ai acestora, precum si 49 cetateni ai Republicii Moldova.

"MAE reitereaza apelul catre toti cetatenii romani care se afla pe teritoriul Siriei de a parasi in regim de urgenta acest stat. O linie telefonica a fost pusa la dispozitia cetatenilor romani afectati de actuala situatie din Siria (tel: +40.21.319.21.37 – din cadrul Departamentului Consular)", se mai arata in comunicatul ministerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.