Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat miercuri ca iubitorii de animale nu trebuie sa se impacienteze, pentru ca deocamdata sunt adunati cainii de pe strazi.

Primarul Capitalei a precizat ca hotararea CGMB aprobata in 6 septembrie, care permite eutanasierea cainilor maidanezi la sapte zile dupa prinderea lor, nu se aplica, fiind asteptate prevederile legii votate marti de parlamentari, relateaza MEDIAFAX.

"Ne-am apucat sa-i adunam (cainii fara stapan, n.r.) de pe strazi. Iubitorii de animale sa nu se impacienteze, sa nu creada ca ne repezim in ei inainte de promulgarea legii. Cel mai importat este ca-i adunam de pe strazi", a mai spus Sorin Oprescu.

Potrivit Hotararii CGMB din 6 septembrie, cainii fara stapan cazati in adaposturile Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor vor fi eutanasiati daca in sapte zile nu au fost revendicati sau adoptati.

Anularea hotararii privind organizarea referendumului local in cazul eutanasierii cainilor maidanezi a fost aprobata, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.