Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, marti, ca referendumul local privind eutanasierea cainilor vagabonzi nu va mai avea loc, ca urmare a adoptarii de catre Camera Deputatilor a legii referitoare la problema patrupedelor fara stapan.

Oprescu a precizat ca, urmare a demersului legislativ din Camera Deputatilor, a invitat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si i-a consultat cu privire la oportunitatea organizarii referendumului, iar acestia au fost de acord ca acesta nu mai trebuie sa aiba loc.

Sorin Oprescu a mai spus ca legea adoptata marti in plenul Camerei Deputatilor "raspunde in mare parte solicitarilor" municipalitatii legate de problema cainilor vagabonzi.

"Azi avem o lege care raspunde in mare parte solicitarilor noastre si ne permite sa lucram. Pentru ca Parlamentul a reactionat prompt la solicitarea noastra, am chemat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. I-am anuntat convocarea sedintei de indata pentru maine (miercuri), pentru anularea referendumului. Sper ca legea sa devina functionala rapid. Sa fie promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial, ca sa putem actiona in baza ei", a declarat Oprescu.

Edilul-sef al Capitalei a adaugat ca, de marti, a crescut "semnificativ" capacitatea de prindere a cainilor vagabonzi din Capitala.

"Oricum, de astazi, a crescut semnificativ capacitatea de capturare si echipele actioneaza in teren. Veti primi informari periodice privind rezultatele acestor actiuni complexe", a spus el, intr-o declaratie de presa facuta la sediul municipalitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.