Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a realizat prognoza pentru intervalul 9-22 septembrie, care anunta o racire a vremii din 13 septembrie, in toate regiunile tarii.

Banat

In primele zile, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie si se vor situa chiar peste cele obisnuite in zilele de 11 si 12 septembrie, cand valoarea medie va fi de 24-25 de grade.

Aceeasi abatere pozitiva fata de temperaturile climatologic normale se asteapta si la valorile minime, care se vor situa in jurul unei medii de 13-14 grade. Dupa racirea vremii anticipata pentru data de 13 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 22-23 de grade.

Ploi mai frecvente, insotite de descarcari electrice vor fi in intervalele 11- 13 septembrie, respectiv 16 - 18 septembrie.

Crisana

Regimul temperaturilor diurne va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 22 de grade si se vor situa chiar peste cele obisnuite in zilele de 9 si 11 septembrie, cand valoarea medie va fi de 24-26 de grade.

Dupa racirea vremii anticipata pentru data de 13 septembrie, se remarca din nou o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 21-22 de grade, reprezentand un regim apropiat de cel normal. Dupa data de 14 septembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, noptile si diminetile vor fi relativ racoroase, cu valori in medie de 9-11 grade.

Ploi mai frecvente, posibil insotite de descarcari electrice vor fi in intervalele 11- 13 septembrie (cand se vor cumula cantitati de apa mai insemnate), respectiv 16 - 18 septembrie. Pentru celelalte zile sunt prognozate ploi putine si in general slabe.

Transilvania

La inceputul intervalului, regimul termic din timpul zilei va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 21 de grade, apoi vor creste spre 23 de grade. Valorile minime vor fi in crestere, astfel ca se vor situa in jurul unei medii de 11 grade.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Dupa racirea vremii prognozata pentru zilele de 13-14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 20 de grade, ceea ce inseamna un regim apropiat de cel normal.

Ploi pe spatii mai extinse, posibil insotite de fenomene electrice se vor semnala in perioada 11-13 septembrie, cand vor fi in general moderate cantitativ, dar si intre 16 si 18 septembrie.

Maramures

In zilele inceputului de saptamana regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru prima jumatate a lunii septembrie, in medie de 21-23 de grade. Aceeasi abatere pozitiva fata de temperaturile climatologic normale se asteapta si la valorile minime, care se vor situa in jurul unei medii de 10-12 grade.

Dupa racirea vremii din 13-14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 19-20 de grade, reprezentand un regim apropiat de cel normal.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in intervalele 11-13 septembrie, cand se vor cumula si cantitati de apa mai insemnate, respectiv in perioada 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, cu caracter izolat.

Moldova

In primele zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori normale si chiar peste obisnuitul perioadei, in medie de 22-23 de grade. Aceeasi abatere pozitiva fata de mediile multianuale se asteapta si la valorile minime, care se vor situa in jurul unei medii de 12-13 grade.

Dupa racirea vremii anticipata pentru 13-14 septembrie, se remarca o usoara crestere a temperaturilor maxime pana la medii de 20-22 de grade, reprezentand un regim apropiat de cel normal, doar in nord fiind ceva mai racoare.

Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in zilele de 12 si 13 septembrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate, precum si in 17 si 18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se asteapta ploi slabe, cu caracter izolat.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor fi in crestere treptata in prima parte a saptamanii, de la medii de 23 de grade la 25-26 de grade, urmand a caracteriza o vreme calda pentru aceasta perioada din an, in special in partea continentala a regiunii.

Citeste si:
ANM anunță averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări...
Prognoza meteo - 21 mai. ANM...

Apoi regimul termic va marca o scadere, care va determina inregistrarea unor valori in jurul mediilor multianuale, respectiv 22-23 de grade. Minimele nocturne se vor situa in primele zile in jurul a 15-16 grade, urmand sa scada dupa data de 14 septembrie.

Probabilitatea de averse si fenomene electrice va creste in jurul datelor de 12-13 septembrie, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului conditiile de ploaie fiind foarte reduse.

Muntenia

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in crestere in primele zile, cand mediile de 26-27 de grade vor caracteriza o vreme calda pentru aceasta perioada din an. Apoi, din data de 13 septembrie, temperaturile vor marca o scadere, apropiindu-se de mediile multianuale, respectiv 22-24 de grade.

Valorile climatologice in cazul minimelor nocturne se vor situa, in primele zile, in medie, intre 13 si 15 grade, urmand sa scada dupa data de 14 septembrie.

Averse cu caracter local si descarcari electrice vor fi in jurul datelor de 12-13, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusa.

Oltenia

In primele zile ale saptamanii vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada din an, cu 26 de grade in medie. Scaderea de temperatura prognozata pentru data de 13 septembrie va aduce regimul termic in jurul valorilor climatologic normale, respectiv 22-24 de grade. Minimele nocturne se vor situa in primele zile, in medie, intre 13 si 15 grade, urmand sa scada dupa data de 14 septembrie.

Ploi mai frecvente, moderate cantitativ se vor semnala intre 11 si 13 septembrie, apoi in jurul datei de 17 septembrie. In restul intervalului sunt de asteptat doar ploi slabe, izolate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.