Dupa declaratiile primului ministru, Victor Ponta, si cele al presedintelui Senatului, Crin Antonescu, protestatarii fata de proiectul Rosia Montana au anuntat pe pagina de Facebook a Marsului pentru Rosia Montana ca vor continua manifestatiile.

"Am castigat o batalie, nu si razboiul!", anunta ei, care spun ca protestele in strada vor continua pana in momentul in care cererile lor vor fi indeplinite.

Aceeasi sursa enumera cerintele:

  • Parlamentul, prin Senat si Camera Deputatilor, va vota respingerea proiectului de lege;
  • Guvernul va respinge in procedura de urgenta prin hotarare de guvern acordul de mediu;
  • Rosia Montana va fi inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO
  • Cianura va fi interzisa prin lege in activitatile miniere din Romania.
  • Cei patru initiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Sova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) si directorul ANRM (Gheorghe Dutu) vor fi demisi.
In aceasta ordine de idei, luni seara manifestantii contra proiectului minier de la Rosia Montana au ocupat din nou bulevardul Regina Elisabeta din Bucuresti, in a noua zi a protestului ce vizeaza, potrivit participantilor, si exploatarea gazelor de sist, scrie MEDIAFAX.

In jurul orei 22.45, protestatarii, al caror numar a crescut la aproximativ 1.000, au parasit zona fantanii de la Universitate, indreptandu-se spre bulevardul Regina Elisabeta, pe care l-au blocat pe ambele sensuri de circulatie.

Cordoanele de jandarmi s-au repozitionat pe bulevardul ocupat de protestatari, intre rondul de la Universitate si intersectia cu strada Academiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.