CNN lauda organizatorii protestelor contra proiectului Rosia Montana pentru comportamentul civilizat si pentru inventivitate.

Autoarea materialului face mai intai o trecere in revista a situatiei proiectului Rosia Montana, dupa care prezinta actiunile intreprinse de protestatri.

"Protestatarii romani si-au exprimat rezistenta in fata proiectului si au cerut demisia Guvernului, trimitand in acelasi timp un avertisment similar si opozitiei. Aceste proteste pot fi considerate un model de rezistenta pasnica pentru astfel de cauze ecologiste sau non-ecologiste, prin prisma accentului pe care il pun pe educarea comunitatii si pe cresterea gradului de constientizare, prin folosirea artelor pentru a-si promova mesajul si prin protestele strategice pe care le organizeaza."

"Confruntandu-se cu lipsa atentiei televiziunilor fata de demonstratiile lor, protestatarii au gasit platforme alternative de promovare precum retele sociale pentru a creste gradul de constientizare fata de actiunile lor. Dincolo de relevanta lor internationala, protestele marcheaza un moment istoric pentru Romania pentru ca ele nu arata doar faptul ca publicul roman este din ce in ce mai hotarat sa-si faca vocea auzita si sa pretinda respect si reprezentare adecvata din partea celor aflati la putere, dar si ca a invatat cum sa-si exprime eficient doleantele.”

"Protestele continua sambata seara in Bucuresti, fiind a saptea zi consecutiva in care sunt organizate demonstratii fata de decizia de exploatare a aurului de la Rosia Montana".

"Fiecare gest conteaza. Cu cat este mai vizibila si mai vocala miscarea transnationala de a sustine protestari, cu atat mai mica este probabilitatea ca proiectul sa treaca de parlament. Un strigat global de rebeliune va transmite un mesaj cheie politicienilor si coporatiilor ca oamenii se vor face auziti si ca ei au dreptul sa hotarasca soarta resurselor si pamantului lor", se incheie materialul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.