Aproximativ 200 de persoane, in majoritate tineri, s-au adunat vineri seara, pentru a sasea zi la rand, in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru a protesta fata de proiectul minier de la Rosia Montana.

Jandarmii au fost la locul la Piata Universitatii unde au format un cordon care sa impiedice protestatarii sa mai intrerupa traficul, relateaza MEDIAFAX.

Tinerii au scandat contra proiectului minier de la Rosia Montana si si-au innoit pancartele cu mesaje printre care "Cianura omoara mai multi copii decat cainii" si "Daca vreti sa sapati, veniti la metroul din Drumul Taberei".
Alte mesaje, ca "Un lac de cianuri si metale grele cu suprafata cat Sibiul, sprijinit de un baraj de 185 m!" si "I-ai ales pentru a-ti apara interesele. Nu te lasa manipulat. Cianura nu e de interes national!" erau scrise pe bannere agatate de un copac din zona.

Un tanar la portavoce a reamintit revendicarile protestatarilor, respectiv retragerea proiectului de lege ce reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania si introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul Unesco.

Tot el a anuntat ca sambata, de la ora 16.00, protestul va incepe cu un mars al biciclistilor, pe traseul Piata Alba Iulia-Universitate, urmand sa continue la fantana, ca si duminica, de la 17.30.

Protestele de la Bucuresti, alaturi de manifestari similare desfasurate duminica in alte orase din tara, au inceput dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul urmand sa fie transmis Parlamentului spre adoptare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.