Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a sustinut joi dupa-amiaza o noua conferinta de presa.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, ca va propune in CGMB ca bucurestenii sa raspunda la referendum la intrebarea: "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al Municipiului Bucuresti si nerevendicati in termenul prevazut de lege? Da sau nu?".

Edilul a precizat ca termenul prevazut de lege este cel stabilit in Legea 227/2002. Sorin Oprescu a spus ca la sedinta de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti va fi stabilita si data organizarii referendumului local privind eutanasierea cainilor fara stapan.

Potrivit articolului 4 al Legii 227/2002 pentru aprobarea OUG 155/2001, "cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan, unde vor fi cazati o perioada de 14 zile".

"In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare prevazut la art. 4, cainii nu au fost revendicati sau adoptati conform anexelor nr. 4 si 5, acestia vor fi eutanasiati", conform Legii 227/2002.

Legea mai prevede ca eutanasia este "un act de sacrificare prin procedee rapide si nedureroase" a cainilor.

PNL si PDL se OPUN referendumului pentru eutanasiere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.