Cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta toamna in tara, minus 0,1 grade Celsius, a fost consemnata, joi dimineata, la Miercurea Ciuc.

Meteorologul Tanko Karoly de la statia Miercurea Ciuc a declarat, pentru MEDIAFAX, ca in jurul orei 6.30 s-a inregistrat o temperatura de minus 0,1 grade Celsius, cea mai mica din actualul sezon.

Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteo Targu Mures a confirmat ca temperatura inregistrata la Miercurea Ciuc a fost cea mai scazuta din tara, in aceasta toamna.

"La Miercurea Ciuc s-a inregistrat minima nationala de astazi (joi - n.r.), de minus 0,1 grade Celsius", a spus Pal Emeric.

Temperaturi scazute au fost inregistrate si in alte localitati din Harghita: 1 grad Celsius la Joseni, 2 grade la Bucin si 3 grade Celsius la Toplita.
Cea mai ridicata valoare termica din judet, de 5,7 grade Celsius, a fost consemnata la Statia Meteorologica din Odorheiu Secuiesc.

Minima absoluta a lunii septembrie in Harghita a fost de minus 10 grade Celsius, in anul 1977, maxima absoluta a lunii - 33,8 de grade - fiind consemnata in 1952.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.