Pentru a treia zi la rand, peste 1.000 de persoane au protestat in capitala impotriva exploatarii zonei Rosia Montana, relateaza MEDIAFAX.

In jurul orei 21.00, aproximativ 200 de oameni se stransesera in Piata 21 Decembrie, pentru ca doua ore mai tarziu numarul lor sa creasca la 1.000.

Manifestantii au venit cu steaguri nationale si cu pancarte pe care au scrise mesaje impotriva proiectului minier si a Guvernului, precum: "Legea distrugerii Rosiei Montane. Nu in numele meu", "Jos sclavia", "Ei, aur! Noi, cianura!", "Nu faceti ketchup din Rosia Montana!", "Mai, mai, draga Rovana/ Ia mana de pe Rosia Montana" si "Ponta esti un lingou".

Totodata, ei au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana", "Iesiti din casa, daca va pasa", "Romania, stat politinesc", "PDL - USL aceeasi mizerie" si "Demisia".

Calea Victoriei a fost blocata de aproximativ 400 de manifestanti, care, sub pretextul faptului ca pleaca spre case, au parasit Piata 21 Decembrie, unde erau incadrati de jandarmi, si s-au indreptat catre Piata Revolutiei.
Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei Georgian Enache a declarat pentru MEDIAFAX ca protestatarii s-au asezat pe carosabil, in zona magazinului Muzica, unde au fost din nou izolati.

Protestele au produs efecte economice pana acum, daca nu si politice. Actiunile Gabriel Resources au scazut marti cu pana la 17% la bursa din Toronto, cel mai mult din ultimele patru luni, in urma protestelor din Romania fata de proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana, relateaza Bloomberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.