Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 2 - 15 septembrie 2013.

Meteorologii au estimat temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice. De asemenea, sunt indicate si perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Banat

Potrivit ANM, in prima saptamana regimul termic diurn va marca o crestere usoara si treptata, de la valori medii de 21 de grade, in prima zi, pana la 26 de grade, pe 6 si 7 septembrie. A doua saptamana va fi caracterizata de temperaturi maxime constante, in jurul a 26 de grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse in medie intre 10 si 13 grade, iar in ultimele nopti se vor apropia de 14 grade.

Averse slabe se vor semnala in zilele de 3 si 10 septembrie, iar in rest probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusa.

Crisana

Vremea se va incalzi usor si treptat in prima saptamana, de la valori medii diurne de 20 de grade in 3 septembrie, pana la valori de 24...25 de grade, in 7 si 8 septembrie. A doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic constant al temperaturilor, in jurul a 25 de grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse in medie intre 9 si 12 grade, pe parcursul intregului interval.

Averse slabe vor aparea in zilele de 3 si 10 septembrie, dupa care probabilitatea de ploaie va fi redusa.

Transilvania

In primele zile temperaturile maxime vor fi, in medie, de 19...20 de grade, dupa care vor creste usor si vor ajunge la medii de 23 de grade, pe 7 si 8 septembrie. Valorile diurne vor fi constante in a doua saptamana, in continuare in jurul a 23 de grade Celsius. Minimele termice se vor situa, pana in data de 10 septembrie, la medii in jur de 8 grade, apoi vor creste usor pana la 10 grade.

Averse slabe se vor semnala in ziua de 3 septembrie, urmand ca in perioada 10 – 15 septembrie probabilitatea de ploaie sa fie extrem de redusa.

Maramures

Vremea se va incalzi usor si treptat in prima saptamana, de la valori medii diurne de 18 grade in 3 septembrie, pana la valori de 24 de grade, in 7 si 8 septembrie. A doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic constant al temperaturilor, in jurul a 24 de grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa in medie intre 8 si 12 grade, in tot intervalul.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Averse slabe vor aparea in zilele de 3 si 10 septembrie, dupa care probabilitatea de ploaie va fi redusa.

Moldova

Maximele termice se vor mentine la valori medii in jur de 20 de grade pana in data de 7 septembrie, dupa care vor creste usor si se vor situa intre 22 si 24 de grade Celsius pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi relativ stationare pe tot parcursul celor doua saptamani si vor fi cuprinse, in medie, intre 10 si 12 grade Celsius.

Averse slabe vor aparea in zilele de 3 si 10 septembrie. In restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de scazuta.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor fi in scadere de la valori medii de 28 de grade Celsius, in prima zi, spre 22 de grade in intervalul 4 - 7 septembrie. Incepand din data de 8 septembrie valorile diurne vor creste usor si se vor situa la medii in jur de 24 grade pana la sfarsitul intervalului. Minimele termice vor cobori de la valori medii de 15 grade in prima noapte pana la 13 grade in perioada 5 - 8 septembrie, dupa care vor creste si se vor apropia de o medie in jur de 15 grade Celsius.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Probabilitatea de ploaie slaba va fi mai ridicata in noaptea de 3 septembrie, dar si in jurul datei de 10 septembrie.

Muntenia

Temperaturile diurne vor fi in scadere de la valori medii de 27 de grade Celsius, in prima zi, spre 24 de grade in perioada 4 - 7 septembrie. Incepand din data de 8 septembrie valorile maxime vor creste usor si se vor situa la medii in jur de 26 grade, in intervalul 11 - 15 septembrie. Minimele termice vor fi in jur de 13 grade in primele trei nopti dupa care vor scadea usor spre 11 grade, pana in data de 7 septembrie. Apoi valorile nocturne vor marca o crestere pana la medii de 13 grade Celsius, spre sfarsitul intervalului.

Este posibil sa ploua slab in 3 septembrie, dar si in jurul datei de 10 septembrie.

Oltenia

Maximele termice se vor situa la valori medii in jur de 24 de grade Celsius, pana in data de 6 septembrie. Incepand din 7 septembrie valorile diurne vor creste usor pana la medii in jur de 26 grade si se vor mentine astfel pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi relativ stationare pe tot parcursul intervalului si vor fi cuprinse, in medie, intre 10 si 13 grade Celsius.

Citeste si:
Schimbare bruscă de temperatură pe teritoriul României. Cod galben...
Schimbare bruscă de...

Probabilitatea de ploaie slaba va fi mai mare in noaptea de 3 spre 4 septembrie, dar si in jurul datei de 10 septembrie.

La munte

In primele trei zile temperaturile maxime se vor situa in medie in jurul a 12 grade Celsius, apoi vor creste usor si treptat pana la valori de 16 grade, in data de 8 septembrie. A doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic constant al valorilor diurne in medie tot in jur de 16 de grade Celsius. Temperaturile minime vor cobori usor de la valori medii de 7 grade in prima noapte pana spre 4 grade in perioada 3 - 7 septembrie, dupa care vor creste si se vor apropia de o medie in jur de 8 grade Celsius.

Averse slabe vor aparea pe 3 septembrie, in timp ce in perioada 9 - 15 septembrie probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.