Incidentul in care un copil de patru ani si-a pierdut viata luni dupa-amiaza in Bucuresti a fost provocat de un catel adoptat de un ONG.

Sase caini au fost ridicati de pe proprietatea unei firme, aflata in aproprierea Parcului Tei, unde un copil a fost gasit mort, unul dintre acestia avand urme de sange, a declarat, luni, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Marti, Bancescu a declarat pentru Realitatea TV ca animalul responsabil pentru uciderea copilului apartinea unui ONG.

"Cel care avea si urme de sange pe gura este un caine sterilizat de ASPA si adoptat de fundatia Caleidoscop in decembrie 2008. Acesta nu trebuia sa se afle acolo. O sa intram pe fir, sa aflam ce au dansii de spus, inclusiv in fata Politiei", a declarat pentru B365.ro Razvan Bancescu.

Razvan Bancescu a spus ca cei sase caini ridicati de pe proprietatea unei firme din zona Parcului Tei vor ramane in custodia ASPA pana la finalizarea anchetei, urmand sa se verifice daca sunt inregistrati. El a precizat ca pana saptamana trecuta nu figura niciun caine la adresa firmei, de pe stradsa Tuzla.

Intorsatura aceasta arunca intr-o lumina negativa activitatea ONG-urilor care se ocupa cu protectia animalelor. Lucian Mandruta deja isi exprimase la cateva ore dupa incident dezgustul fata de organizatia Vier Pfoten.

“Vier Pfoten, doamnele care va pupati cu maidanezii in bot, doamnelor fara sot si sex si minte… ce mai puteti face pentru familia care si-a pierdut un copil de 4 ani, muscat si ucis de maidanezi? Ce mai puteti face? Ce mai puteti face? Rusine sa va fie, nemernicelor! Rusine sa va fie, istericelor care traiti din bani europeni si pupati cainii in fund pentru 2000 de euro pe luna!(…) Ce solutii de rahat mai aveti? Sterilizare? De ce, daca ii sterilizam copilul asta se ridica din morti? Moarte pentru moarte”
, a scris Mindruta pe contul de Facebook.

Ulterior, omul de televiziune a revenit cu un alt mesaj in care spune ca cei care sustin ONG-urile care se ocupa de maidanezi i-au trimis mesaje in care ii cer sa stearga prima postare.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

“Asta dupa ce un copil a murit ucis de un caine in Bucuresti. Imi permit sa le dau un sfat de PR (relatii publice, n.r.) tuturor: acum e momentul sa-si ceara scuze. Nu sa taca, ci sa-si ceara scuze. (…) Acum e momentul sa vedem ce e de facut, nu sa inchidem gura celor care constata adevarul: Suntem tara cu cei mai multi caini vagabonzi si cu cele mai multe ONG-uri care se ocupa de ei. Care sunt finantate sa se ocupe de ei. Care, daca problema ar fi rezolvata, ar trebui sa se desfiinteze si sa-si caute de lucru in alta parte! Cand ai un business, fundatie, etc cu caini, nu-i asa ca vrei mai multi caini, nu mai putini?”, a mai scris Lucian Mindruta pe pagina personala a site-ului de socializare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.