Senatorii au respins, in sedinta plenului de marti, propunerea legislativa privind majorarea alocatiei de stat pentru copii, initiata de deputatul PPDD Razvan Condurateanu, scrie rtv.net.
Propunerea a fost respinsa prin adoptarea, cu 95 de voturi pentru, 25 de voturi impotriva si trei abtineri, a raportului intocmit de catre Comisia pentru munca. Aceasta propunea plenului respingerea proiectului care presupunea majorarea alocatiei de la 42 lei la 50 lei pentru copiii intre doi si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, precum si majorarea alocatiei de la 84 lei la 100 lei pentru copiii cu handicap cu varsta cuprinsa intre trei si 18 ani.

In timpul dezbaterilor din plen, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat ca sunt unele situatii in care un proiect legislativ, desi este benefic pentru un anumit segment social, acesta nu poate fi sustinut de Guvern din pricina impactului financiar pe care l-ar avea, nefiind prevazut anterior in proiect bugetului de stat sau prin programul de guvernare asumat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.