Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca nu procentul de promovabilitate la bacalaureat trebuie sa intereseze acum, ci faptul ca acest examen s-a desfasurat in mod corect, iar dupa ce acest lucru este asigurat trebuie crescut in mod progresiv si gradul de promovabilitate.

"Cred ca cel mai important, atunci cand vorbim despre examenul de bacalaureat, este sa ne asiguram ca este un examen serios, un examen corect, cu subiecte bine calibrate si fara frauda. (...) Am avut in vara un procent ceva mai mare decat anul trecut si acum in toamna avem un procent ceva mai mic decat in anii anteriori. Am fost intrebat de mai multe ori de presa ce procent va fi, ce procent ma multumeste. Repet, nu cred ca procentul este ceea ce trebuie sa ne preocupe acum, ci corectitudiunea examenului. (...) Nu cred ca ar trebui sa sacrificam corectitudinea examenului in avantajul procentului de promovabilitate", a declarat Remus Pricopie, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca rezultatele examenului de bacalaureat din acest an vor fi analizate de minister, care este interesat in primul rand de rata de promovabilite a celor care au absolvit clasa a XII-a in 2013.

Ministrul considera ca procentele de promovabilitate de la bacalaureat din urma cu cativa ani, de peste 90 la suta, erau nerealiste.

"Stiti bine ca in urma cu cativa ani aveam procent de 90 la suta. Este nerealist, in nicio tara civilizata nu ai procent de promovabilitate de peste 85-90 la suta. In acelasi timp rata de promovabilitate din aceasta sesiune este relevanta numai daca ne uitam la fiecare detaliu in parte si daca vom face procentul si-l vom face, iar mai tarziu il veti avea si vom sti exact cine sunt cei care au terminat in 2013 si care este rata de promovabilitate pe toate cele trei sesiuni”, a mensionat Remus Pricopie.

El s-a referit si la bacalaureatul din 2014, spunand ca nu vor exista modificari in structura examenului.

“Metodologia este aprobata, urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial, o vom pune si pe site. Am discutat tot felul de variante, sunt lucruri pe care nu le poti modifica, respectiv probele de examen pentru ca acestea trebuie anuntate cu mult timp inainte, nu poti sa schimbi in septembrie pentru anul urmator, deci nu discutam de schimbari in structura examenului pentru 2014”, a mai afirmat ministrul Educatiei.

Citeste si:
SNSPA a decis suspendarea cursurilor din cauza coronavirus
SNSPA a decis suspendarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.