Primaria Sectorului 1 introduce carduri de acces pentru elevi in toate scolile si liceele din sector, cu exceptia unitatilor speciale, cei nou-veniti in clasa I si in clasa a IX-a urmand sa beneficieze de acest sistem de la 15 octombrie.

Primaria Sectorului 1 va introduce, odata cu inceperea noului an scolar, carduri de acces pentru elevi in toate scolile si liceele din aceasta zona administrativa, cu exceptia scolilor speciale. De la 15 octombrie 2013 vor beneficia de acest sistem si elevii nou-veniti din clasele pregatitoare in clasa I, respectiv elevii care au trecut din clasa a VIII-a in clasa a IX-a, potrivit unui comunicat de presa al primariei.

"Prin introducerea cardurilor de acces pentru elevi reusim practic sa securizam unitatile de invatamant din Sectorul 1 si sa garantam siguranta copiilor nostri pe toata durata orelor de curs. Totodata, va scadea semnificativ si numarul absentelor pentru ca sunt monitorizate toate intrarile si iesirile elevilor de la scoala, informatii la care vor avea acces si parinti", spune primarul Secotului 1, Andrei Chiliman.

Prin acest sistem sunt monitorizate toate intrarile si iesirile elevilor din unitatea de invatamant printr-un card de acces ce este citit automat de antenele magnetice amplasate la fiecare intrare, respectiv iesire din scoala. In plus, a fost creat si un site, www.accesinscoli.ro, prin care parintii, dupa ce vor primi un username si o parola, vor avea acces la situatia absentelor propriului copil si la alte informatii personale generate de sistem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.