Cei 11 raniti implicati, vineri, in accidentul din Ungaria care au fost adusi in tara sunt constienti, in timp ce ceilalti sapte, care au ramas internati in patru spitale din Ungaria, sunt la terapie intensiva, intubati, ventilati si in stare critica, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Cei 11 raniti implicati in accidentul din Ungaria care au putut fi adusi in tara vineri noaptea, cu un avion militar, au fost preluati de la Baza 90 Otopeni de echipaje SMURD fiind transportati la spitalele Floreasca (patru), Universitar (patru) si Bagdasar-Arseni (trei).

Potrivit MEDIAFAX, patru autospeciale pentru transport personal si victime multiple, incadrate cu echipaje de prim-ajutor calificat, formate din pompieri SMURD, apartinand Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti i-au preluat pe raniti de la Baza 90 Otopeni, unde au fost adusi cu un avion militar.

Secretarul de stat Raed Arafat, care a mers, vineri, la Budapesta cu avionul militar Spartan pentru evaluarea situatiei si eventualul transfer de pacienti, a declarat ca cei 11 raniti nu au rani foarte grave, unii suferind fracturi care le-au fost deja operate in Ungaria.

La Baza 90, dupa ce ranitii au fost preluati de echipajele SMURD din autospeciale, Arafat le-a declarat jurnalistilor ca ceilalti sapte romani raniti in accident se afla in trei spitale din Budapesta si unul din provincie, fiind la terapie intensiva, intubati, ventilati si in stare critica. Decizia aducerii in tara se va lua pentru fiecare dintre acesti pacienti individual, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat a mai mentionat ca autoritatile maghiare au pus la dispozitia celor romane tot ce a fost necesar pentru transferul ranitilor.

In ceea ce-i priveste pe cei trei romani decedati in accident, autopsiile acestora au fost finalizate, urmand ca trupurile neinsufletite sa fie aduse in tara dupa indeplinirea formalitatilor consulare.

Trei romani au murit si 18 au fost raniti intr-un accident produs vineri dimineata, in Ungaria, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta.

Citeste si:
Ce trebuie să știi atunci când începi o activitate de ridesharing
Ce trebuie să știi atunci...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.