Cele 18 persoane ranite in accidentul din Ungaria sunt internate in cinci spitale, unele dintre acestea fiind in stare grava, un avion militar urmand sa plece la Budapesta pentru un eventual transfer al pacientilor, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Raed Arafat.

"In urma evaluarii situatiei, din dispozitia primului ministru, este pus la dispozitie un avion Spartan, care se va deplasa la Budapesta, in vederea evaluarii situatiei si a unui eventual transfer de pacienti catre Romania", a spus secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Avionul va avea la bord un echipaj SMURD, iar misiunea va fi coordonata de Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat ca Ministerul Sanatatii, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii Nationale mentin legatura permanent, astfel incat misiunea sa fie coordonata eficient si sa fie acordat ajutorul necesar romanilor implicati in accident.

Totodata, la fata locului se tine legatura cu atasatul de afaceri interne, precum si cu consulul Romaniei la Budapesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.