Eliberarea documentelor de calatorie, precum si acordarea vizelor si a cetateniei romane vor costa mai mult din 10 septembrie, mentioneaza un act normativ publicat, recent, in Monitorul Oficial.

Potrivit noului act normativ au fost modificate atat tarifele pentru serviciile consulare, cat si serviciile pentru care se aplicau aceste taxe. Astfel, noile dispozitii stabilesc tarifele pentru eliberarea documentelor de calatorie si nu doar pentru eliberarea pasapoartelor, asa cum era stabilit anterior.

Mai exact, pentru eliberarea unui pasaport electronic, a unui pasaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei se va aplica o taxa de 32 de lei.

Vechiul act normativ cuprindea tarifele pentru eliberarea sau prelungirea valabilitatii a mai multor tipuri de pasapoarte (pasaport oficial, pasaport in care sunt inscrise mai multe persoane), precum si pentru inscrierea ulterioara in pasaport a unor copii sub 14 ani, care variau intre 3 lei si 28,5 lei. In acelasi timp au fost modificate si tarifele pentru serviciile privind cetatenia.

Astfel, acordarea cetateniei romane va fi taxata, de la 10 septembrie, cu 191 de lei, fata de 187,5 lei, tarif aplicat in prezent. In schimb, pentru renuntarea la cetatenia romana taxa ramane neschimbata la nivelul de 600 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.